Πέμπτη σημαίνει ΣκούπαΗ Πέμπτη είναι η μέρα που βγάζω τη σκούπα απο τη ντουλάπα και αρχίζω το σκούπισμα. Τώρα θα μου πεις.. καλοκαιριάτικα ρε Βιολέ δε μας παρατάς που θα βάλουμε σκούπα ηλεκτρική. Όταν δεν έχω χαλιά η σκούπα μου είναι μια απλή παρκετέζα με microfiber  .. τραβάει σκόνες, γύρη, σκόνη, τρίχες ... και οι μικροϊνες είναι τόσο μαγικές που η σκόνη δε ξανά έρχεται!! Τώρα θα μου πεις γιατί σκουπίζω Πέμπτες?? Πέμπτες γιατί Τετάρτες είπαμε.. ξεσκονίζουμε! 

υπαρχει συστημα?

Όπως και με το ξεσκόνισμα έτσι και με το σκούπισμα ξεκινάμε απο τα πάνω πατώματα στα κάτω! Διαδρόμους, δωμάτια, και γενικά ότι θέλε σκούπισμα  από δωμάτιο σε δωμάτιο. Έτσι θα είμαστε έτοιμες αύριο για το σφουγγάρισμα!  
Προσοχή! δε ξεχνάμε το πάτωμα κάτω από τραπέζια, καρέκλες, καναπέδες.. γιατί εκεί μαζεύονται σκόνες, τρίχες και φυσικά αναρίθμητα χαμένα αντικείμενα (θυμάσαι που έψαχνε το κοντρόλ του στερεοφωνικού.. κάτω από τον καναπέ ήταν!) 
αγαπημενο προϊον για το πατωμα
Το πιο σημαντικό εργαλείο ειναι η σκούπα! είτε ηλεκτρική είτε όχι έχει σημασία η ποιότητά της σε σχέση με την απόδοσή της (δοκιμάστε να σκουπίσετε πάτωμα  laminate με σκούπα μαλακη.... θα σας σπάσει τα νεύρα, δε θα σκουπιστεί και να θα ταλαιπωρηθείτε και εσείς!
Τωρα για τις ηλεκτρικές σκούπες.. να σας πω την αλήθεια δεν έχω καταλήξει στην καλήτερη.. εσείς τι έχετε να προτείνετε?
Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι η ηλεκτρική σκούπα είναι βασική αγορά για το νοικοκυριό (ίσως και πιο σημαντική απο το πληντύριο ρούχων!)  Αναζητήστε μια σκούπα που να βολεύει τον τύπο του σπιτιού σας. Αν έχετε παρκε, αν έχετε πλακάκια, ή μοκέτα ή χαλιά, κατοικίδια κτλ... διαβάστε, ψάξτε. Το ότι το διαφημίζει η τηλεόραση δε σημαίνει ότι είναι και η κατάλληλη για εσάς. Η απλή μη-ηλεκτιρκή σκούπα είναι ακόμα πιο σημαντικό εργαλείο και φυσικά η αγορά της θέλει πιο προσοχή καθώς τη χρησιμοποιούμε όλη την εβδομάδα για μικρο-σκουπίσαματα  (μαζί με τη παρκετέζα micro-fiber) ! Άλλο ενδιαφέρον αξεσουάρ είναι ο ατμοκαθαριστής που είναι καλός για τις μοκέτες και τα χαλιά και το στρώμα, και τις μαξιλαροθήκες.. αλλά δε βολεύει όλο το κόσμο! και εδώ που τα λέμε στην Ελλαδίτσα μας με τις 300 μέρες ηλιοφάνειας τα μαξιλάρια μόλις τα βγάλουμε στον ήλιο έχουν αποστειρωθεί πλήρως (για εσάς που μένετε κέντρο ... συνιστώ ατμοκαθαριστή με νερο και μηλόξυδο σε ίσες ποσότητες και voila! ).
Κατα το πατωμα και η σκουπα
Ξύλινο πάτωμα: μια σκούπα από ακρυλικό ή πολυπροπυλένιο... 
Πάτωμα Μπαμπού: μια μαλακή σκούπα από φυτική τρίχα που στην ουσία δε θα γρατζουνάει το πάτωμα
Laminate: σκούπα με μικροϊνες
Πλακάκια: τα πλακάκια έχουν την ιδιότητα να μεταφέρουν τη σκόνη στους αρμούς τους με αποτέλεσμα να μη "ξεσκονίζονται" ποτέ! Σε τέτοιες περιπτώσεις μια ηλεκτρική σκούπα είναι ο καλύτερος βοηθός. Προσοχή όμως στις γρατζουνιές και τα σημάδια! 
Μάρμαρα: μια σκούπα από νάιλον ή μια ηλεκτρική σκούπα κατάλληλη για ευαίσθητα πατωματα! 
Πάτωμα βινυλίου:  μια οποιαδήποτε μαλακή σκούπα ή μια ηλεκτρική σκούπα κατάλληλη για ευαίσθητα πατώματα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...