Τετάρτη σημείνει ΞεσκόνισμαΚΑΝΟΝΑΣ #1 : ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΕΞΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. 

Αν υπάρχει μόνο για να μαζεύει σκόνη, δεν υπάρχει λόγος να το κρατάτε έξω. Δηλαδή τώρα ειλικρινά, κάτι που δεν το θέλουμε άμεσα γιατί να το έχουμε έξω; Ειδικά αν στο σπίτι υπάχουν μικρά διαβολάκια..εε... παιδάκια ήθελα να πω..
Τώρα που το Άγγελος αρχίζει και περπατάει εχω ελάχιστα αντικείμενα να κυκλοφορούν γύρω γύρω. Και το ξεσκόνισμα κάθε Τετάρτη γίνεται λίγο ευκολότερο.. εως αστείο!! 

Το αγαπημενο μου προϊον; οι μικροΪνες μου!! 
Για το ξεσκονισμα προτιμώ τα ξεσκονόπανα και τα γάντια (mitt) με μικροϊνες. Απαραίτητα αξεσουάρ της ημέρα αυτής είναι το σκουπόξυλο μαζί με τη σκούπα (!) για τα ταβάνια και φυσικά η μαγική μου κηραλοιφή (κεραλοιφή όπως θές πές την) για τις ξύλινες επιφάνειες.   Αρχίζουμε απο τα ψηλά στα χαμηλά και φυσικά κάνουμε τα μεγάλα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές (τηλεόραση, στερεοφωνικό κτλ). Συνήθως είναι ένα τέταρτο υπόθεση και αν έχω παραπάνω χρόνο ξεσκονίζω και κάνα φωτιστικό! Το μεγάλο ξεσκόνισμα γίνεται 2 φορές το χρόνο με τη γενική της άνοιξης και του φθινοπώρου κάνοντας και τις ντουλάπες αλλά αυτά θα τα πούμε αργότερα!

γιατι ΜΙΚΡΟΪΝΕΣ ?!?! 


Γιατί πάνε παντού! και δε θέλουν πολλά πολλά. Περνάς την επιφάνεια με το ξεσκονόπανο microfiber και πάει η σκόνη! και μετά το τινάζεις στο μπαλκόνι ή άμα φωνάζει η γειτόνισσα από κάτω... το ρίχνεις σε ένα κουβά με νερό χλιαρό (χωρίς σαπούνια εε)  και το αφήνεις να μουλιάσει και μετά το μαζεύεις, το στύβεις και το απλώνεις! 

extra tip

μη ξεχνάτε το πιο σημαντικό εργαλείο για το ξεσκόνισμα είναι η μουσική! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...