Η Άνοιξη... Γενική: της Άνοιξης

και μιλάμε πάντα για Γενική Καθαριότητα..


Με αυτά και με εκείνα έχω αμελήσει την οργάνωση και τη τάξη (ακόμα αδειάζω βαλίτσες!!)... Όμως το Πάσχα πλησιάζει και πρέπει να είμαστε πανέτοιμες να το υποδεχτούμε.. και αν δε προλάβουμε το Πάσχα που μας επισκέφτηκε νωρίς.. να προλάβουμε γενικά το καλοκαίρι.

Όταν ήμουν μικρή (στο δημοτικό) κάθε Απρίλη φτιάχναμε Ντουλάπες.. και μετά κάναμε γενική το σπίτι... αλλάζαμε κουρτίνες.. καλύμματα στους καναπέδες..  βγάζαμε τα χαλιά.. Μετά χαθήκαμε.. η μαμά δούλευε πιο πολλές ώρες, εμείς βαρεθήκαμε, με τα airconditon χάσαμε την αίσθηση του εποχιακού ρούχου... και έτσι όλα βρίσκονται σε μία ντουλάπα στριμωγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, πλεκτά με λινά, τζιν με βαμβακερά, μακριμάνικα με ραντάκια.

Όσο όμως κάθομαι σπίτι και δε δουλεύω τόσο νευριάζω και θέλω να κάνω κάτι.. Έτσι σκέφτηκα να κάνω Ανοιξιάτικη Γενική Καθαριότητα και να την κάνω να κρατήσει 15 μέρες... για να προλάβουμε το Πάσχα!!

Στο Αμέρικα είναι πολύ της μόδας τα challenges.. και όλα βαστάνε 30 μέρες...

Ε .. ρε κορίτσια.. όσο και να δουλεύουμε.. δε νομίζω πως για ένα μεσο διαμέρισμα 85m2 θα χρειαστούν παραπάνω από 5 μέρες για μια γενική (βασικά 1 ΣΚ είναι) αλλά κουβέντα να γίνεται και να κάνουμε και κάτι.

Που πας μωρ καημένη violepat με το 1.5 χρονο στο σπίτι και χωρίς το μπαμπά του να κάνεις γενική? Γιαυτό σας λέω... 15 μέρες.. Η μια μπορεί να δουλεύει, η άλλη να κυνηγάει 2 παιδιά, η τρίτη να θηλάζει, η 4η μπορεί να έχε event... οπότε.. 15 μερούλες για Ανοιξιάτικη Γενική είναι ότι πρέπει...

Μέσα στις επόμενες μέρες θα έχω ετοιμάσει το πρόγραμμα.. και το τι θα χρειαστούμε.

Είμαι ενάντια των printables γιαυτό θα σας πρότεινα απλά να αποθηκεύσετε το pdf στο κινητό σας να ρίχνετε μια ματιά που και που... Ασε που κάθε μέρα θα έχουμε και συγκεκριμένο post!!

Τις 15 αυτές μέρες θα μοιραστώ μαζί σας και διάφορες συμβουλές όπως και θα χρειαστώ και τις δικές σας πολύτιμες συμβουλές και καθαριστικά κολπάκια!!

Τη εβδομάδα 16-22 Μαρτίου θα την αφιερώσουμε στην οργάνωση και τις αγορές (αν χρειαστούν) και τη προετοιμασία.

23 Μαρτίου με 5  Απριλίου θα έχουμε τελειώσει τη γενική και θα είμαστε έτοιμες να μπούμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και να φτιάξουμε Κουλουράκια και Τσουρέκια!!

Για τις Μανούλες που Δουλεύουν και δε προλαβαίνουν να πλύνουν ούτε τα ρούχα τους (πόσο μάλλον να κάνουν γενική) θα προτείνω 2 Σαββατοκύριακα να στείλετε τα παιδιά στη γιαγιά τους...και να βάλετε το έτερον ήμισυ να βοηθήσει..

Αν τώρα το έτερον ήμισυ είναι "ο άνδρας ο πολλά βαρύς"... διώξτε τον με τα παιδιά και καλέστε μάνα ή και πεθερά για βοήθεια.

Καλή μας επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...